ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΦΙΑΛΤΗΣ για 57χρονο Βολιώτη - Οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν μπόρεσε να καταβάλλει 3.500 ευρώ προς το Δημόσιο!





ΕΦΙΑΛΤΗΣ για 57χρονο Βολιώτη - Οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν μπόρεσε να καταβάλλει 3.500 ευρώ προς το Δημόσιο! Το δικαστήριο δεν δέχτηκε ΟΥΤΕ το αίτημα του να μετατραπεί η ποινή σε κοινωφελή εργασία... // (Μάλιστα! αυτό είναι το "Μεγαλείο" της ελληνικής αστικής δικαιοσύνης! Εκείνοι οι μεγαλοσχήμονες και τα λαμόγια που χρωστούν εκατομμύρια των εκατομμυρίων αναπαύονται στις επαύλεις τους κι ένας επαγγελματίας που είδε τη δουλειά του να καταρρέει με την κρίση, οδηγείται στη φυλακή επειδή δεν έχει να δώσει 3.500 ευρώ. Είναι όμως απορίας άξιο που είναι και η αλληλεγγύη της εκεί τοπικής κοινωνίας. 
-Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~
Στη φυλακή οδηγήθηκε την Τρίτη 57χρονος Βολιώτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για οφειλές στο δημόσιο.
Ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ως φυγόποινος και οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, είχε δοσοποιήσει την ποινή του.
Όμως δεν τήρησε την ρύθμιση και ενώ η προθεσμία έληξε πριν από δύο χρόνια δεν εμφανίστηκε στα Δικαστήρια για να εξετάσει με ποιο τρόπο θα αποπληρώσει την ποινή του.
«Πέρασαν δύο χρόνια μετά τη λήξη της προθεσμίας», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόρριψη της αίτησης για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.
Ο 57χρονος δήλωσε στον "Ταχυδρόμο" ότι «αισθάνεται πολύ άσχημα που δεν μπόρεσε να πληρώσει την ποινή του».
Ο φυγόποινος όφειλε χθες να καταβάλει ποσό ύψους 3.500 ευρώ (από το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ) για να αφεθεί ελεύθερος, όμως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.
Κάνει διεθνείς μεταφορές, όμως τα τελευταία τρία χρόνια έχει παροπλισμένο το όχημά του, καθώς λόγω της κρίσης δεν έχει αντικείμενο εργασίας.
Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης τριών ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη, επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονη Βολιώτισσα για οφειλές στο Δημόσιο.
Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για την πράξη της και καταδικάστηκε ερήμην για οφειλή ύψους 370.000 ευρώ που δημιουργήθηκε το 2016.
________
http://www.taxydromos.gr/…/297907-sth-fylakh-boliwths-gia-3…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου