ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια: Οικογένεια με δύο παιδιά στο Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά της Κρήτης ζει χωρίς νερό και ρεύμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ





O ιδιοκτήτης τους πετά στο δρόμο... // (...Δεν φτάνει η βαρβαρότητα του Συστήματος, δεν φτάνει η ολόπλευρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και ολιγαρχία εναντίον των αδύναμων ανθρώπων, έχουμε και την αναλγησία κάποιων στους οποίουςκυριαρχεί η ιδιότητα όχι του ΑΝΘΡΩΠΟΥ αλλά του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ...Φαίνεται μόνο όταν νιώθουν να αυγατίζουν όπως-όπως τα λεφτά τους, κοιμούνται ήσυχοι και με "αναπαυμένη" τη ...συνείδηση τους!... 
Zoύμε εποχή που περισσότερο ίσως από ποτέ, δοκιμάζεται η ανθρωπιά και η ηθική καθενός μας.... Και φυσικά ο στόχος μας είναι η ανατροπή, η συντριβή αυτού του άθλιου εκμεταλλευτικού Συστήματος... Αλλά, μέχρι να γίνει αυτό, ας προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να λιγοστέψουμε τον πόνο των ανθρώπων... Ένα δάκρυ λιγότερο στα μάτια ενός παιδιού αξίζει περισσότερο από καταθέσεις με πολλά μηδενικά στην ουρά τους... 
-Δ.Τζ.)...
~~~~~~~~~~~~~~~
Από τον "Αγώνα της Κρήτης":
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες και στα Χανιά είναι τεράστιες. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και μία οικογένεια στο Ακρωτήρι που ζει χωρίς νερό και ρεύμα και που τώρα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους πετάει και στο δρόμο.

Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα “Βοήθα με να μπορώ” που συνοδεύεται με σχετικό φωτογραφικό υλικό, περιγράφεται η πραγματικότητα μίας οικογένειας δύο άνεργων γονιών. Η φτώχεια είναι τέτοια που υπάρχουν βασικές ελλείψεις ακόμα και στα τρόφιμα. Η έλλειψη χρημάτων που συνεπάγεται αδυναμία να αγοράζουν ρούχα και παπούτσια βάζει στο στόχαστρο επιθέσεων bullying τα κορίτσια της οικογένειας που φοιτούν σε λύκειο της περιοχής.
Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν την οικογένεια, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6973179651. Αυτό που ζητάνε είναι η παροχή στέγης δίχως ενοίκιο για μία περίοδο 6 μηνών, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους οι γονείς, η βοήθεια στην εύρεση εργασίας, αλλά και τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια.
...
Διαβάστε την έκκληση:
απο οικογένεια #Ελλήνων στο Σταυρό Ακρωτηρίου με 2 παιδιά ηλικιας 17-18 χρονών μαθήτριες λυκείου. Οι οικογένεια είναι χωρίς νερό και ρεύμα εδώ και παρά πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τούς πετάει στο δρόμο.

Οι οικογένεια κάνει απεγνωσμένα έκκληση για εργασία για ενα σπίτι στα χανιά με πολύ πολύ χαμηλό ενοίκιο ή αν γίνεται δωρεάν μέχρι να σταθεί ξανά στα πόδια της. Επίσης έχει ανάγκη απο τρόφιμα ρούχα και παπούτσια. Οι μικρές λόγο των προβλημάτων και των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης έχουν πέσει πολύ συχνά θύματα bullying στο σχολείο όπου φοιτούν με αποτέλεσμα αυτό να έχει αφήσει τα σημάδια του στις ψυχούλες τούς και η μια από τις δύο να έχει είδη σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μόνη παρέα των κοριτσιών είναι τα δυο μικρά σκυλάκια τούς το καταφύγιο και η παρηγοριά τούς πέρα το οτι έχουν η μια την άλλη αυτά τα δυο μικρά πλάσματα τις κάνει να ξεχνάνε λίγο τη θέση στην οποία βρίσκονται.
Οι οικογένεια κάνει πραγματική έκκληση βοήθειας για ενα σπίτι στα Χανιά, εργασία, τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια παρά για χρήματα. Όποιος θέλει και δεν πιστεύει η προσωρινή πόρτα του σπιτιού τούς είναι ανοιχτή ώστε να δείτε με τα μάτια σας τις συνθήκες διαβιώσεις. Σας παρακαλώ παρά πολλοί όλους να βοηθήσετε ο κάθε ένας όπως μπορεί με οτι μπορεί ακόμα και με μια κοινοποιηση ώστε να λάμψει ξανά το χαμόγελο στα χείλη αυτής της οικογενείας και πόσο μάλλον στα χείλη αυτών των αξιολατρευτων κοριτσιών που εγώ η ίδια είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά….
Το τηλέφωνο επικοινωνίας της οικογενείας είναι το: 6973179651 …Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μας ο κάθε ένας με το δικό του μικρό λιθαράκι ώστε αυτοί οι γονείς και τα παιδιά να νιώσουν και πάλι λίγο τι πάει να πει Ανθρωπιά και πόση μεγάλη αξία έχει στις δύσκολες εποχές που ζούμε γιατί τo “Λίγο”...είναι απέραντο μπροστά στο… “Τίποτα”.. κι έχει ακριβώς την ίδια αξία….με το… “Ολα”..!!!!! Σας ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε για το καλύτερο.
Η ανάρτηση έγινε με την άδεια της οικογενείας ….
...
Να σημειώσουμε ότι σε δεύτερο κείμενο που αναρτήθηκε διευκρινίζεται ακριβώς τι ζητά η οικογένεια όπου όσους επιθυμούν να βοηθήσουν:

Λοιπόν παιδιά #προσέξτε με λίγο. Η οικογένεια έχει άμεση ανάγκη απο ενα σπίτι στα Χανιά όπου το ενοίκιο να είναι πολύ χαμηλό θα δέχονται κατοικίδια μιάς και τα κορίτσια έχουν απο ενα σκυλάκι συντροφιάς η κάθε μια και που στη αρχή θα τούς δοθεί δωρεάν τουλάχιστον για τούς πρώτους έξι μήνες μέχρι η οικογένεια να πατήσει στα πόδια της .
Έπειτα έχουμε ανάγκη από εργασία για την μητέρα και τον πατέρα πάλι μέσα στα Χανιά. Η μητέρα ξέρει να καθαρίζει σπίτια έχει προσέξει παιδάκια έχει κάνει σε κουζίνα λατζα, σαλατες κτλ επίσης ξέρει και από σίδερο. Ο πατέρας απο οικοδομές, ελιές, χωράφια, και συνεργείο καθαρισμού. Τα ρούχα που μαζεύουμε είναι μέγεθος medium και large . Απο παπούτσια 38 39 43. Απο τρόφιμα προς το παρόν οτι δήποτε είναι εκτός ψυγείου.
Τα ρούχα και τα τρόφιμα συγκεντρώνονται με επιθυμία της οικογενείας στο Πασακάκι Αγίου Νεκταρίου 33. Το συντονισμό της όλης προσπαθείας τον έχει αναλάβει προσωπικά με έγκριση της οικογένειας η Androniki Bachtsavani … Επίσημα θα ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη απο την ομάδα μας “Βοήθα με να μπορώ” και απο το HANIA.news… Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας ….
Για περισσότερες πληροφορίες : 6938-830630 & 6973-179651
...
Από:
http://agonaskritis.gr/%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%8…/
_________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου