ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η UNICEF λαμβάνει θετική ανταπόκριση ώστε να αναβαθμίσει τη δράση της για την Προσφυγική/Μεταναστευτική Κρίση στην Ελλάδα




Η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, Νάνα Μούσχουρη χαιρετίζει τη γενναιοδωρία 
του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης

Αθήνα / Γενεύη, 31 Μαΐου 2016: Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για νέα αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη, η UNICEF προσαρμόζει τη στρατηγική της, σε υποστήριξη της ανταπόκρισης από τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα, όπου η ανθρωπιστικές και μακροπρόθεσμες ανάγκες πάνω από 22.000 παιδιών αυξάνονται.
Η κρίση ήταν το επίκεντρο της επίσκεψης στην Ελλάδα της κ. Νάνας Μούσχουρη, καταξιωμένης τραγουδίστριας, ανθρωπιστή και Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της UNICEF και της κ. Marie-Pierre Poirier, Ειδικής Συντονίστριας της UNICEF για την Προσφυγική και Μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.
Μιλώντας μετά την επίσκεψή της σε κέντρα προσφύγων στην Αθήνα, η κα Μούσχουρη είπε ότι συγκινήθηκε πάρα πολύ από αυτά που είδε και από τις ιστορίες των προσφύγων που άκουσε.
«Αυτοί είναι πολύ ευάλωτοι άνθρωποι - παιδιά, γυναίκες αλλά και οι άνδρες. Είναι ιδιαίτερα ευπαθείς. Βλέπω, επίσης, από την άλλη πλευρά ότι οι Έλληνες είναι πάντα πολύ γενναιόδωροι, και είναι παρόντες για να βοηθήσουν.»
Αυτή τη στιγμή, τα υποστηριζόμενα από τη UNICEF προγράμματα στην Αθήνα περιλαμβάνουν ένα κέντρο υποδοχής για γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, που λειτουργεί σε συνεργασία με την τοπική ΜΚΟ Φάρος, και μια κινητή μονάδα παιδικής προστασίας στο λιμάνι του Πειραιά που λειτουργεί με μια άλλη ελληνική ΜΚΟ, τη Solidarity Now.
Μετά από μια σειρά συναντήσεων με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κ. Poirier υπογράμμισε την αποφασιστικότητά της UNICEF να υποστηρίξει το έργο που γίνεται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την κυβέρνηση και άλλους εταίρους, ακόμη και σε περίοδο μεγάλης εθνικής οικονομικής λιτότητας.
«Η UNICEF είναι πολύ υπερήφανη που είναι μέρος αυτής της εθνικής κινητοποίησης. Η Ελλάδα κάνει πολλά και είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες. Η εστίασή μας στα παιδιά που είναι πραγματικά τα πλέον ευάλωτα είναι ευπρόσδεκτη και αναγνωρίζεται, με την Ανάπτυξη στην Προσχολική Ηλικία για τα πολύ μικρά παιδιά, την εκπαίδευση, τους εμβολιασμούς και την παιδική προστασία ως προτεραιότητές μας», δήλωσε η κ. Poirier.
Είπε ότι η UNICEF δίδει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες προστασίας των πιο ευάλωτων παιδιών, και εκείνων που φθάνουν ασυνόδευτα, επαινώντας το έργο του ΕΚΚΑ, Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
«Πολλά πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε η κ. Poirier. «Η εστίαση στα παιδιά πρέπει να περάσει στο επόμενο επίπεδο.»
Μετά την επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Καρά Τεπέ στο νησί της Λέσβου, η κ. Poirier επαίνεσε ιδιαίτερα το έργο του τοπικού Δήμου και του διευθυντή του κέντρου, κ. Σταύρου Μυρογιάννη, να δημιουργήσουν ένα σωστά δομημένο και αρμονικό κέντρο για τις οικογένειες προσφύγων.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει από την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015, καθιστώντας τη χώρα ένα από τα πιο σημαντικά σημεία εισόδου προς την Ευρώπη. Οι περισσότεροι φθάνουν έχοντας επιζήσει από επικίνδυνα θαλάσσια ταξίδια από την Τουρκία.
Μετά την εφαρμογή των νέων συνοριακών περιορισμών στα Βαλκάνια και την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τουλάχιστον 54.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποκλεισθεί στην Ελλάδα.
Οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυτού του πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται, με τις οικογένειες να έχουν ανάγκη από ασφαλή και αξιοπρεπή στέγαση, βασική υποστήριξη και υπηρεσίες υγείας. Πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών έχουν μείνει εκτός σχολείου για μήνες ή ακόμη και χρόνια, και χρειάζονται πρόσβαση στην εκπαίδευση. Τα παιδιά που είναι ασυνόδευτα ή έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από εκμετάλλευση και κακοποίηση.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: Simon Ingram, UNICEF Media, Tel: +32 491 905118, singram@unicef.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου