ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Είναι η δικαιοσύνη το αποκούμπι του λαού;

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στην... Ευελπίδων


Γράφει η δικηγόρος Νίκη Αραμπατζή
φωτογραφια δικηγορικου (1)
Νέος Δικηγόρος και σπεύδεις να καταθέσεις το δικόγραφο, στο οποίο έχεις αφιερώσει άπειρες ώρες για να το συντάξεις και πας περιχαρής στη γραμματεία και αφού υποστείς στην ουρά (τύπου σαλιγκαριού!) μέχρι τις σκάλες, κι αφού πάρεις το χαρτάκι σαν να είσαι στην ουρά της τράπεζας κάποια στιγμή φτάνει η ώρα (μετά από 3-4) να καταθέσεις.
Καταθέτεις και παίρνεις δικάσιμο για τακτική διαδικασία στην Αθήνα αρχές του 2016!!!! Στα Υπερχρεωμένα νοικοκυριά η Αθήνα δίνει δικάσιμο 2020, το Κορωπί 2027 και η Νέα Ιωνία 2025! (Παρένθεση ο δικηγορικός σύλλογος το 2012 είχε βγάλει ημερολόγια τεράστια τα οποία είχαν ημεροχρονολογίες μέχρι το 2016 και ήταν αφιερωμένο στην καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης.! Από τότε μέχρι σήμερα ουδεμία πρόοδος!)
Παίρνεις τον πελάτη σου να τον ενημερώσεις και εννοείται ότι απογοητεύεται αρχίζοντας τα γνωστά περί γραφειοκρατικού κράτους περί καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης και τα τοιαύτα.
Του λές και του εξηγείς την παράνοια του συστήματος ότι υπάρχει πρόβλεψη για προσωρινή εκδίκαση μέσω των ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, με τις γνωστές παρεπόμενες συνέπειες να μην κρίνεται το κατεπείγον και ο κίνδυνος στην προσωρινή διαταγή (που λέγαμε στο προηγούμενο επεισόδιο)  και να αναμένεις την απόφαση επί της αιτήσεως περίπου 3-4 μήνες μετά την κατάθεση του δικογράφου.
Μπαίνει λοιπόν ο εντολέας στη λογική περαιτέρω εξόδων των ασφαλιστικών μέτρων. Γίνεται η προσωρινή, κάποιες φορές ευδοκιμεί κάποιες όχι και φτάνουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης επί της αιτήσεως των ασφαλιστικών. Εκεί ο αντίδικος θα αιτηθεί μιας αναβολής (βέβαια τώρα αυτό έχει εκλείψει εκτός αν υπάρχει συναίνεση λόγω συμβιβασμού, ή δεν υπάρχει προσωρινή διαταγή γιατί με τον νέο νόμο παύει η ισχύς της μετά την αναβολή), αλλιώς γίνεται η εκδίκαση, όλα κυλούν καλώς και ακούς το περιβόητο συζητείται!
Υποτίθεται ότι η διαδικασία των ασφαλιστικών είναι υπερεπείγουσας σημασίας και οι αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν αμέσως προκειμένου να εξυπηρετείται το πνεύμα του νόμου! Σας πληροφορώ λοιπόν ότι εκκρεμούν αποφάσεις από όλες τις διαδικασίες από τον Φεβρουάριο του 2014, από τον Ιανουάριο του 2013 και από τον Μάρτιο του 2014! Αρκετοί συνάδελφοι θα μπορούσαν να καταθέσουν τις αντίστοιχες εμπειρίες τους!
Πολλές φορές λοιπόν αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η αντιδικία, τα έξοδα και η ψυχοφθόρα διαδικασία στην οποία υποβάλλεται ο εντολέας πολλές φορές υποκινούμενος και από τον εκάστοτε συνήγορο.
Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μια δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών αναίμακτα άμεσα και μάλιστα με πολύ λιγότερα έξοδα και πολύ καλύτερες αμοιβές για τους συνηγόρους, όπως συμβαίνει σε όλα τα οργανωμένα-αναπτυγμένα κράτη του κόσμου; Στο σημείο αυτό να μην παρεξηγηθώ ανήκω στη γενιά των Δικηγόρου που δεν έζησε τις χρυσές εποχές της δικηγορίας αλλά σε αυτή που το κράτος μας τιμωρεί φορολογικά όταν έχουμε παρά την κρίση και το ανταγωνισμό δουλειά!
Άλλωστε η δικαιοσύνη είναι το αποκούμπι του λαού την ύστατη στιγμή γι αυτό κι εκείνη θα πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με άμεσες τάχιστες αποτελεσματικές λύσεις για τον κάθε πολίτη που νιώθει ότι αδικείται- και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε!
____________
http://www.usay.gr/

~~~~~~~~~~
Και εμείς ως "Βήμα του Πολίτη" ρωτάμε όπως είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος, "Είναι η δικαιοσύνη το αποκούμπι του λαού;;;;;" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου