ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εκταση 15.000 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου πουλήθηκε έναντι 18 εκατ. ευρώ και σ' αυτήν ενδέχεται να περιλαμβάνεται και η πασίγνωστη παραλία του νησιού.

  

Το Ναυάγιο του εμίρη


Του Δημήτρη Τερζή
Εκταση 15.000 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου πουλήθηκε έναντι 18 εκατ. ευρώ και σ' αυτήν ενδέχεται να περιλαμβάνεται και η πασίγνωστη παραλία του νησιού.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο η είδηση πως μια τεράστια έκταση στα βόρεια του νησιού, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 15.000 στρέμματα, καταλήγει σ' έναν απ' τους εμίρηδες του Κατάρ, στον οποίο πουλήθηκε από παλιά οικογένεια της Ζακύνθου έναντι του ποσού των 18 εκατ. ευρώ. Η αναστάτωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν στην εν λόγω περιοχή εντάσσεται και η φημισμένη παραλία του Ναυαγίου.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πώληση έχει γίνει εδώ και μέρες και η γνωστοποίησή της προκάλεσε την ομολογουμένως καθυστερημένη αντίδραση του νυν αντιπεριφερειάρχη, αλλά και της Εκκλησίας, διά στόματος όχι του νυν επισκόπου Ζακύνθου, αλλά του τέως και νυν μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, εδώ κι ένα μήνα κατατέθηκε στη ΔΟΥ Ζακύνθου δήλωση για τη μεταβίβαση των εκτάσεων στην περιοχή του μοναστηριού της Αναφωνήτριας, στις Βολίμες και στις Μαριές, έναντι τιμήματος 18 εκατ. ευρώ, με τον φόρο που αναλογεί στο Δημόσιο να ανέρχεται στις 520.000 ευρώ και -όπως φαίνεται- να έχει πληρωθεί ήδη από τους αγοραστές.
 
Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα από καμία υπηρεσία είναι εάν στην αγοραπωλησία περιλαμβάνεται και η παραλία του Ναυαγίου, η οποία είναι γνωστή διεθνώς για την ομορφιά της και θεωρείται μια από τις πιο γραφικές ακτές της Ελλάδας.
 
«Από καιρό υπήρχαν κάποιες φήμες, όχι όμως στοιχεία για πώληση της περιοχής. Από προχθές που το θέμα "έπαιζε" σοβαρά, άρχισα έλεγχο, ώστε να διευκρινιστεί από το υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολόγιο η πραγματικότητα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχω, όλα συντείνουν στο ότι είναι γεγονός ότι έχει πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία. Δεν δέχομαι κανένας να με υποτιμά στον θεσμικό μου ρόλο, τον οποίο θα έχω μέχρι 31/8/2014 και θα διεκδικήσω μέσα από την Περιφέρεια να ακυρωθεί η πράξη αγοραπωλησίας. Θα γίνει η προσφυγή, ως πολίτης που σέβεται τον εαυτό του», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ionian Radio ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Δ. Μυλωνάς.
 
Η «Εφ.Συν.» μίλησε χθες με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Λευτέρη Νιοτόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτέμβρη:
 
«Πρόκειται για μια μπερδεμένη ιστορία, για την οποία δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα. Εμπλέκονται σ' αυτήν και το δασαρχείο και η μητρόπολη. Τις επόμενες μέρες θα έχω επαφές με τη μητρόπολη και με άλλους φορείς, για να δούμε τι ακριβώς ισχύει και αν υπάρχουν νομικά κενά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σ' αυτή την ιστορία».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης, ο οποίος φάνηκε εξαιρετικά ενοχλημένος από την αγοραπωλησία: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να πουλάνε ανενόχλητοι ό,τι και όποιες εκτάσεις θέλουν. Πήγαν χωρίς όρια να πουλήσουν. Εμείς για τον Αγιο Γεώργιο Κρημνών έχουμε κώδικες αδιαμφισβήτητους. Θα προχωρήσουν οι ακυρότητες. Ευτυχώς, η Κτηματική και η Δασική Υπηρεσία έχουν επιμεληθεί. Πρόκειται για 3.000-4.000 στρέμματα γύρω από την Αναφωνήτρια και συνολικά γύρω στις 15.000 στρέμματα σε όλο το Δ.Δ. Ελατίων. Θα διεκδικήσω και θα κινηθώ εγώ αποκλειστικά», δήλωσε στα τοπικά μέσα.

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου