ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα με 26,2% - Δημοσκόπηση για την Ευρώπη: Νίκη της Δεξιάς, -


Το think tank Poll Watch δημοσίευσε δημοσκόπηση για τις ευρωελογές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που δείχνει ότι οι σοσιαλιστές χάνουν έδαφος σε ολόκληρη την Ευρώπη, έναντι των συντηρητικών. Η δημοσκόπηση προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα με 26,2%, ενώ ακολουθούν

Ν.Δ με 24,5%, το "Ποτάμι" με 12%, η Χ.Α. με 7,5%, το ΚΚΕ με 7,3%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%.
ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή.

Η έρευνα έγινε σε επίπεδο 28 χωρών-μελών και δείχνει ότι η επικείμενη μάχη θα είναι εξαιρετικά σκληρή για το αν θα επικρατήσει ο υποψήφιος των συντηρητικών κομμάτων Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ή ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς.
Η Δεξιά η οποία εκπροσωπείται από το PPE κερδίζει, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά, 217 έδρες (στις 766 συνολικά), ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα κερδίζει 208 έδρες.
Μεγάλη ήττα των σοσιαλιστών
Σύμφωνα με την έρευνα το PPE έχει 74% πιθανότητες να τερματίσει μπροστά από το σοσιαλιστικό PS.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας Doru Frantescu δηλώνει σήμερα στην HuffingtonPost ότι ο κύριος υπεύθυνος της απώλειας δυνάμεων για τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη είναι ο Φρανσουά Ολλάντ και το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα.
Στη Γαλλία οι σοσιαλιστές αναμένεται να πάρουν 16 έδρες, οι συντηρητικοί 21 έδρες και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο 20 έδρες.
Χάνουν οι σοσιαλιστές και στη Γερμανία
Οι Γάλλοι σοσιαλιστές δεν είναι οι μόνοι που θα κάνουν ζημιά στον υποψήφιο Μάρτιν Σουλτς. Και σε άλλες χώρες της ΕΕ η Δεξιά προκρίνεται στις εκλογές, ακόμη και όταν βρίσκεται στην εξουσία. «Οι Γερμανοί σοσιαλιστές βρίσκονται πολύ πίσω στα προγνωστικά γιατί τα καλά αποτελέσματα στην οικονομία ωφελούν την Ανγκελα Μέρκελ και όχι αυτούς» σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τη μέτρηση το συντηρικό κόμμα της Μέρκελ CDU θα κερδίσει 39 έδρες και οι σοσιαλιστές του SPD μόνο 27.
Στην Ισπανία, επίσης, η Δεξιά επωφελείται από τα καλύτερα αποτελέσματα της οικονομίας των τελευταίων μηνών. Ο Μαριάνο Ραχόι φέρεται να κριθεί νικητής των ευρωεκλογών, όσο η ανάπτυξη επιστρέφει και η ανεργία μειώνεται.
Το ίδιο φαινόμενο ισχύει και για την Πολωνία, όπου εκεί οι εκλογές θα κριθούν εν πολλοίς και από το θέμα της Ουκρανίας.
«Η πλειοψηφία των Πολωνών έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα τους λόγω ενός υποτιθέμενου ρωσικού κινδύνου. Ετσι στρέφονται προς τα συντηρητικά κόμματα με τα οποία αισθάνονται καλύτερα σε αυτόν τον τομέα» σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας.
Η Δεξιά χάνει μόνο στη Μεγάλη Βρετανία
Στη μόνη χώρα όπου η Δεξιά θα τιμωρηθεί είναι η Μεγάλη Βρετανία. Οι Εργατικοί αναμένεται να πάρουν 26 έδρες ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον θα λάβει 18 έδρες.
Το μεγάλο αγκάθι αυτών των ευρωεκλογών είναι πάλι η ακροδεξιά. Σε πολλές χώρες αναμένεται να διπλασιάσει την δύναμή της στην ευρωβουλή και να κερδίσει ως 130 έδρες.
Στον χάρτη της έρευνας:


με μπλε το Δεξιό PPE,
με κόκκινο το σοσιαλιστικό PSE,
με πράσινο οι Οικολόγοι,
με κίτρινο οι Κεντρώοι,
με βαθύ κόκκινο η Αριστερά,
με γκρι η ΑκροδεξιάΠρώτο κόμμα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ
Η μόνη χώρα στην οποία προβλέπεται νίκη της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές είναι η Ελλάδα, για τις ευρωεκλογές, η οποία χρωματίζεται με βαθύ κόκκινο.



Πηγή HuffingtoPost,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου