ΠΟΛΙΤΗς

Εφιαλτικές μέρες και νύχτες για το Μάτι της Νέας Μάκρης.........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα....................Νοέμβριος 2018...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πολίτης //ουσιαστικό // κάτοικος πόλης που έχει πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερος πολίτης |με γεν. |αντ. του ἰδιώτης |αντ. του ξένος 2. συμπολίτης |φρ. ἀγαθός πολίτης, χρηστὸς πολίτης, αντ. κακὸς πολίτης, πονηρὸς πολίτης |φρ. φύσει, γένει πολίτης=από τη γέννησή του ελεύθερος πολίτης |φρ.ποιῶ ή ποιοῦμαι τινά πολίτην=πολιτογραφώ, δίνω σε κπ. τα δικαιώματα ελεύθερου πολίτη Β. |το ουσ. ως επίθ. αυτός που ανήκει στην πόλη //Βασικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μετάφραση [Translate]


Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso // για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο....
Οι Λαϊκοί Αγώνες για μια ανθρώπινη κοινωνία σήμερα- αλλά και την απελευθέρωση της Χώρας μας από την τρόικα και το ΔΝΤ είναι συνέχεια του Εθνικό-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821...αλλά και του 1940...

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχουν, ούτε απολίτικες λύσεις, ούτε απολίτικα προβλήματα»

«Εμείς έχουμε διαφορετικό όραμα 
για την πόλη.


«Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τα ίδια για αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους και η αντιμετώπιση τους έχει να κάνει με την πολιτική κατεύθυνση που επιλέγεται» τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας σήμερα στον «Αθήνα 9.84», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης, τον ρόλο του Δήμου Αθηναίων και τους συνυποψήφιους του.
«Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τα ίδια για αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους και η αντιμετώπιση τους έχει να κάνει με την πολιτική κατεύθυνση που επιλέγεται. Δεν υπάρχουν ούτε απολίτικες λύσεις ούτε απολίτικα προβλήματα», σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης επισημαίνοντας ότι οι συνυποψήφιοί του δεν είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς αποτελούν το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό που μας έφερε μέχρι εδώ.
Αναφορικά με το ρόλο του Δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι «ο δήμος της Αθήνας έχει μεγάλα περιθώρια θεσμικής παρέμβασης αλλά και ισχύ διαπραγμάτευσης ως ο δήμος της πρωτεύουσας της χώρας», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ για τον κ. Καμίνη είπε ότι δεν σήκωσε ανάστημα γιατί «δεν θα ήθελε ποτέ να απογοητεύσει τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».
«Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι διαχειριστής της φτώχειας. Πρέπει να έχει λόγο σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική κατάσταση των πολιτών. Για παράδειγμα, όταν συζητιέται το ζήτημα των πλειστηριασμών, πρέπει να έχει λόγο η δημοτική αρχή. Να βοηθήσει τους πολίτες που κινδυνεύουν με τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου», πρόσθεσε ο Γ. Σακελλαρίδης.
Όσον αφορά τους αστέγους, έκανε λόγο για την άμεση εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με χρήματα του ΕΣΠΑ, όπως έχει εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης: με δημόσιες προσφορές του δήμου προς τους ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτιρίων που επιβαρύνονται με χαράτσια για κτίρια που δεν χρησιμοποιούν.
Παράλληλα, ο Γ. Σακελλαρίδης κάλεσε τον κ. Καμίνη και τον κ. Σπηλιωτόπουλο να τοποθετηθούν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Αθήνα.
«Εμείς έχουμε διαφορετικό όραμα για την πόλη. Θέλουμε να αποκτήσουν οι γειτονιές έναν χαρακτήρα που να σχετίζεται με την πολιτιστική δραστηριότητα, ώστε να ξαναφέρουμε ζωή στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Σχεδιάζουμε για το πώς θα δώσουμε έναν αυτόνομο χαρακτήρα σε κάθε περιοχή ώστε να ενισχυθεί και η οικονομική δραστηριότητα», επεσήμανε ο Γ. Σακελλαρίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου